ישראלי המעוניין להינשא לזר ואינו בעל אותה דת של הזר, יוכל לעשות זאת אך ורק מחוץ לישראל.
ככלל, נישואים אזרחיים יערכו בחו"ל, לרוב במדינת המוצא של הזר או במדינה שלישית בה מתקיים טקס נישואים אזרחי כדוגמת קפריסין, ארה"ב, הפיליפינים וכו' הנישואים מתקיימים בעירייה או בבית המשפט המקומי. לצורך נישואים, מצבם של שני בני הזוג צריך להיות פנוי (גרוש ,אלמן, רווק) . יש להציג תעודה על מצב אישי, תעודת לידה ודרכון, לשלם אגרה ולהתייצב במועד שיקבע בבית המשפט או אצל רשם הנישואים בעירייה.
יש לקחת בחשבון כי חובה לתרגם את כל המסמכים ולאמת אותם בחותמת אפוסטיל או בשגרירות ישראל של אותה המדינה, בה נערך טקס הנישואין, טרם ההגשה בארץ למשרד הפנים. ללא אימות של תעודת הנישואין, משרד הפנים לא יסכים לרשום נישואים אלו.
במידה ובן הזוג הזר שוהה בישראל ללא אשרה, עליכם לקחת בחשבון כי הנישואים יוכלו להתקיים רק במדינת המוצא של הזר מהסיבה שמדינות אחרות לא מתירות כניסת זר, השוהה ללא אשרה במדינה אחרת לארצם ומשכך אינם מעניקות אשרת כניסה לזר לצורך הנישואים כאשר הוא אינו חוקי בישראל.
על פי נהלי משרד הפנים, לאחר הנישואין, על הישראלי לשוב לישראל לבדו ולבקש הזמנת בן זוגו מחו"ל, גם אם בן הזוג ממדינה הפטורה מאשרות כניסה לישראל.
כניסה לישראל לאחר הנישואין עם בן הזוג הזר, ללא הזמנתו ארצה מראש, מסכנת את סירובו של בן הזוג הזר לכניסה ארצה בשדה התעופה, שכן על פי נהלי משרד הפנים, על הישראלי לשוב לבד ארצה ולהזמין את בן זוגו.
אם בקשת כניסת בן זוגך לישראל סורבה אנא פנה אלינו בדחיפות - דף סירוב כניסה לישראל )
הליך החזרה לישראל מתחיל בהגשת בקשה במשרד הפנים הסמוך למקום מגוריך. לבקשה יש לצרף את הוכחות החיים המשותפים של בני הזוג הנשואים ולהוסיף מסמכים רבים מארץ מוצאו של הזר.
על מנת להבין אילו מסמכים יש לצרף לבקשת האחמ"ש (איחוד משפחות), מה צפוי במשרד הפנים ועל מנת לקצר זמני המתנה לאישור הבקשה, מומלץ מאוד להיוועץ בעו"ד הבקיא בדינים הרלוונטיים שיכין את תיק האחמ"ש למשרד הפנים ביעילות ובאופן שתקצר זמני המתנה מיותרים.
למשרדנו 14 שנים של ניסיון בתחום בקשות האחמ"ש מול משרדי הפנים בכל הארץ. נשמח לתאם עבורכם פגישת ייעוץ לצורך קבלת מידע נוסף להצלחת הליך האחמ"ש.
האמור לעיל הנו מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא.